Skip links

O meni

Vodilni položaj. Pričakovanje. Vizija. Optimizem. Želja po spremembah.

Občutki, ki prevevajo vsakogar, ki zasede vodilni položaj. Vendar čudovite občutke kmalu zamenja preobremenjenost s tekočimi zadevami, tekočimi izzivi ter utečenim delovanjem delavcev. Vodja gasi le požare, njegov entuziazem in optimizem pa se kmalu umakneta in po določenem času zmanjka energije za tisto, kar je bilo zapisano v viziji ob zasedbi vodilnega mesta.

Vam je poznan občutek, da si želite uvesti spremembe, vendar nimate nikogar, s katerim bi lahko preigrali variante, ki vam polnijo glavo, in s katerim bi delili svoje ideje še preden bi jih predstavili svojim sodelavcem in ekipi? Partnerja ne želite obremenjevati, prijatelje tudi ne, s sodelavci pa ideje še ne želite deliti, saj še sami ne veste, kako idejo uresničiti.

Polno idej v glavi, a nikogar s komer bi idejo delili? Ne veste, katera je optimalna rešitev, ne veste, kako bi idejo vnesli v sistem, ko pa pomislite še na vse akte, ki bi bili potrebni, vas mine ša tista trohica entuziazma, ki ste jo še pred petimi minutami imeli. V bistvu se počutite sami, sami z izzivi.

In kar je najhuje, poslovni izzivi so le del vašega življenja. Tu je še družina, prijatelji, partner in hobji. Vsi vas vidijo kot močnega in tistega, ki vedno najde rešitev za vse, vi pa veste, da ni tako. Da potrebujete varen prostor, da potrebujete deliti in preigrati ideje, da si želite v svojem življenju ravnovesja.

Za vas imam dobro novico. Lahko vam pomagam. ☺

Sem Tanja Antonič Svetina, univerzitetna diplomirana pravnica, z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Mediatorka v družinskih, gospodarskih in potrošniških sporih, mojstrica pogajanj.

Že več kot 20 let pridobivam izkušnje z delom z vodilnimi, več kot 15 let pa izkušnje svetovalke vodjem, zato zelo dobro razumem stiske, v katerih se vodilni delavec, direktor, župan, znajde. Kot mlada pravnica sem pridobivala izkušnje v kabinetu župana, kasneje kot višja svetovalka za področje javnih zavodov, občinskega sveta in investicijskih projektov.

Ko sem stopila na samostojno pot, smo z direktorji začeli sodelovati predvsem zaradi iskanja pravnih rešitev, vendar je velikokrat pravna rešitev še najlažji del izziva. Zaupanje in človeška empatija ter širok spekter znanja pomaga pri vrnitvi iskrice v očeh, za energijo, za sledenje viziji ter nov zagon do preseženih ciljev.

Pri svojem delu spoznavam, da je včasih dovolj, da zgolj poslušam, saj so rešitve že na dlani, včasih je potrebno vodenje s pomočjo vprašanj, ideje pa na koncu (tam, kjer je potrebno) pravno formalno zapišemo v akte.

Po naravi sem večna optimistka in zaradi neizmerne želje po stalnem pridobivanju novih znanj vem, da lahko ponudim širok spekter in kombinacijo znanj, ki pripelje do celostne rešitve. In edino v celostne rešitve verjamem.

Znanja pridobivam vseskozi, izkušnje pa tudi. Ne samo na poslovnem področju, ampak tudi na osebnem. Tudi sama dnevno usklajujem poslovno in družinsko življenje, hkrati pa si želim tudi časa zase. In vem, da velikokrat ni lahko in da je na vodilnih delovnih mestih težko – da ta prinašajo veliko odgovornost, vendar pa tudi obilo priložnosti za lepši jutri nas vseh.

V sodelovanju z mano dobite varno okolje in skupaj bomo rešitve iskali ne samo s pomočjo teoretičnega pravnega znanja ter izkušenj na pravnem področju, ampak v okviru znanj in izkušenj, pridobljenih na področju mediacij in coachinga. Ne pristajam na stavek »ni mogoče« ali »se ne da«, kljub temu da se zavedam, da nam včasih enostavno zmanjka moči. Zmanjka volje. Zato sem tukaj jaz, da vam podam roko ali včasih smo poslušam tisto, kar ne želite deliti z nikomer.

Return to top of page