Želite učinkovito reševati konflikte brez stresnih prepirov in nesporazumov?

Vsi se znajdemo v konfliktih, pride pa obdobje, ko imaš občutek, da je na vseh področjih nekaj milo rečeno … čudno.

Ponavadi pride to obdobje okoli 40. tega leta. Otroci postanejo bolj samostojni, zopet opaziš partnerja, v službi je delo že nekakšna rutina, o luničnih menah sodelavcev in/ali šefov pa veš že toliko, da bi lahko sam napisal lunin koledar.

Dneve preživljaš rutinsko, na avtopilotu in poraja se vedno močnejši občutek, da bi bilo pa vseeno dobro nekaj spremeniti. Sklepaš kompromise na vseh področjih doma, v službi, s prijateljicami, s starši. Občutek imaš, da je tisoč stvari za skomunicirat, vendar se bojiš reakcij, ne ljubi se ti prepirat, ker nikoli ne prideš do nekega konstruktivnega zaključka. Vse bolj se umikaš od vsega in vseh, ampak od sebe ne moreš zbežat. Želiš si spremembe, želiš se smejati, imeti lepe navdihujoče odnose, konstruktivne pogovore in potihem si želiš, da bi kdaj »obveljala tudi tvoja«. Nezadovoljstvo  se stopnjuje  in pademo v konflikte, najprej sami s sabo, potem doma in v službi in v nekem trenutku imamo občutek, da se borimo proti vsem. 

To je nevarna pot, ki velikokrat vodi v občutek, da nas nihče več ne razume in da je večinoma bolje, da smo kar tiho. Postanemo apatični, nezadovoljni in po pričanju mnogih na dobri poti v izgorelost

Tudi jaz sem stara dobrih 40 let in ne, nimam le izjemne  domišljije. Tudi sama sem se srečevala s takimi občutki. 

In ja, včasih je enostavno preveč.

V dvajsetletni karieri pravne svetovalke in mediatorke v družinskih, delovnih in gospodarskih sporih pa vidim tudi posledice slabe komunikacije in nerazreševanja konfliktov. 

 Vidim, kako lahko princip pripelje do večgeneracijskih sporov, do propadlih podjetij in izgube premoženja, vidim, kako lahko slaba komunikacija pripelje do večletne bitke za otroke in vidim, kako nerešeni konflikti v delovnih okoljih pripeljejo do izgorelosti ali psihičnih težav. 

Konflikti so sestavni del življenja in verjamem, da z razumevanjem in veščinami, ki jih osvojimo, lahko izboljšamo odnose in preprečimo marsikatero bolezen. 

Zato sem se odločila sestaviti program, preko katerega vas po korakih vodim iz te luknje ven na svetlobo. Korak po korak.,

Predstavljam vam edinstveni enomesečni program, kjer se boste naučili, kako ostati mirni, samozavestni in učinkoviti pri reševanju konfliktov.

Zakaj se pridružiti?

V 4 tednih boste najprej spoznali, zakaj nam zavre v glavi (velikokrat ob enakih situacijah ali besedah), kako se lepo pogovoriti, ne da še dodatno ubijamo z besedami, kako obvladovati čustva. Nazadnje pa bomo na zadnjem srečanju naučeno preizkusili tudi z igranjem vlog, simuliranjem konkretnih situacij in deljenju svojih izkušenj in dobrih praks.

Ljudje smo odnosna bitja in slabi odnosi ter stalno pometanje problemov pod predpražnik nas izčrpava in nam jemlje energijo, medtem ko nas dobri odnosi lahko bogatijo, izpolnjujejo in navdihujejo.

Program je namenjen vsem, ki ne sprejmejo, da “tako pač je” in ” nikjer ni perfektno”. 

Za vse tiste, ki si želijo imeti topel dom, dobro komunikacijo z družinskimi člani in sodelavci. Za vse, ki se zavedajo, da ni čarobne palice in da nimamo vpliva na to, da bi se drugi spremenili, imamo pa vpliv na naš odziv in delovanje. Za vse tiste, ki se zavedajo, da je kar nekaj desetletij še pred njimi in si želijo navdihujočih in izpolnjujočih odnosov, zato sklepanje kompromisov za vsako ceno in izgubljanje sebe ne pride več v poštev.

Kaj boste pridobili?

 • Razumevanje sporov in napetosti: Spoznajte, zakaj vam v določenih situacijah zavre v glavi.
 • Učinkovite komunikacijske strategije: Naučite se, kako premagati prepir brez »ubijanja z besedami«.
 • Obvladovanje in razumevanje čustev: Preprečite, da bi se vam »utrgal«, in ohranite kulturo dialoga.
 • Orodja za reševanje vsakdanjih nesporazumov: Izvedite, kako preživeti dan, ko vam gredo vsi na živce.
 

Potek programa:

Uvodno srečanje na zoomu (spoznavanje, navodila za delo,…)

Prvi modul (video posnetek naložen v zaprto in skrito FB skupino)

Drugi modul (video posnetek naložen v zaprto in skrito FB skupino)

Tretji modul (video posnetek naložen v zaprto in skrito FB skupino)

Četrti modul (video posnetek naložen v zaprto in skrito FB skupino)

Zaključno zoom srečanje (odgovarjam na vprašanja, razrešujemo dileme, po želji konkretna igra vlog)

 

Program je namenjen:

 • Vsem, ki se zavedate, da smo ljudje odnosna bitja in da nas slabi odnosi izčrpavajo.
 • Tistim, ki si želijo toplega doma, dobre komunikacije z družinskimi člani in sodelavci.
 • Tistim, ki se zavedajo, da imamo vpliv le na naš odziv in delovanje, ne na spremembo drugih.
 • Vsem, ki si želijo navdihujočih in izpolnjujočih odnosov ter ne želijo več izgubljati sebe v kompromisih.

Kaj vključuje program?

 • 4 video posnetke (dostopni v Facebook skupini za čas trajanja programa in še en mesec po končanem programu)
 • 2 javljanji v živo preko zooma (odgovori na vprašanja + uvodno srečanje)
 • odgovarjanje na vaša vprašanja zastavljena v FB skupini glede vsebine podane v video posnetkih v času trajanja programa
 • Podporno zaprto Facebook skupino za deljenje zmag in podpor

BONUS za udeležence prve generacije:

 • Enourni individualni video klic za vodenje skozi konkretno situacijo ali osebna vprašanja, ki jih ne bi želeli deliti v skupini.

Cena: 197,00 EUR