Pravna pomoč s človeškim obrazom

V Domu upokojencev dr. Franceta Berglja ni nič drugače, kot v podobnih ustanovah z enako vizijo. Na prvem mestu je zagotavljanje dobrega počutja strank, pa čeprav nekatera druga področja zato trpijo. Da pa ostalih področij zavoljo počutja strank ni potrebno zanemarjati, so spoznali pred dvema letoma. Direktorica se je pred tem namreč ukvarjala s tekočimi zadevami, kot so kadrovanje, komunikacija z ustanoviteljem in zaposlenimi, sestanki z uporabniki in njihovimi družinskimi člani, javna naročila in načrtovanje, zmanjkovalo pa je časa za uresničevanje vizije in ustvarjanje programa ter poslanstva zavoda.

Preventivno delovanje in pravna pomoč

Stranke v domu upokojencev dr. Franceta Berglja uživajo celovito podporo. Namen je, da se prav vsak počuti kot v domači dnevni sobi, le da mu je v vsakem trenutku na voljo pravna pomoč. Pa naj bo ta zdravstvenega ali ga kakšnega drugega značaja, lahko pa si oseba zaželi samo pristnega človeškega stika. Za vse potrebe strank poskrbijo zaposleni v domu, za kvalitetne odnose med zaposlenimi in njihovo zadovoljstvo pa poskrbi pravno svetovanje. Poleg odličnega poznavanja javnega sektorja in specifike prava javnega sektorja, ki skrbita za brezhibno organizacijo in poslovanje doma, je del storitve namreč tudi mediacija, ki preprečuje spore med zaposlenimi ali z uporabniki. Cilj je preventivno delovanje z namenom, da do sporov in nepravilnosti sploh ne pride, iz vsakdana pa je izločen faktor stresa. Direktorica in zaposleni lahko energijo, sicer vloženo v premagovanje stresa, uporabijo za izvajanje drugih, pomembnejših in dolgoročnejših načrtov.

Namesto problemov, izzivi

Pravno svetovanje v domu upokojencev dr. Franceta Berglja deluje kot tihi partner iz ozadja, ki skrbi, da vsi postopki nemoteno tečejo, zaposleni in prebivalci doma pa delujejo in živijo v kar najprijaznejšem okolju. Če pride do kakršnih koli dilem ali zapletov, je pomoč oddaljena le za en telefonski klic. V domu upokojencev dr. Franceta Berglja se zdaj že drugo leto zapored lahko intenzivno ukvarjajo s prihodnostjo doma, za zakonitost, pripravo potrebne dokumentacije in izpeljavo vsakodnevnih postopkov pa jim ob pomoči pravnega svetovanja ni treba več skrbeti. »Odkar sodelujemo, nimamo več problemov, temveč izzive, ki nam pomagajo rasti,« ponosno pove Mojca Pavšič, direktorica Doma upokojencev dr. Franceta Berglja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja